-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Josera
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Siemię lniane dostarcza składników odżywczych, dzięki którym Mash jest tak popularny wśród koni i jeźdźców od pokoleń! Josera MASHRAPID to pyszna, korzystna mieszanka z ponadprzeciętną zawartością lnu wynoszącą ponad 20%! Ekstrudowane nasiona lnu są poddawane wstępnej obróbce, dlatego Josera MASHRAPID nie wymaga gotowania. Po zmieszaniu z ciepłą wodą Josera MASHRAPID można podawać już po 15-20 minutach pęcznienia (w przypadku użycia zimnej wody czas pęcznienia wydłuża się o ok. 5-10 minut).
Zawarty w nim śluz chroni ścianę jelita konia, a tym samym pomaga utrzymać ją w stanie nienaruszonym. Otręby wspierają funkcje motoryczne jelit i pomagają zapobiegać zaparciom. Miąższ cykorii ma działanie prebiotyczne i wspiera zdrową florę jelitową. Ponieważ Josera MASHRAPID jest wyjątkowo smaczny, nadaje się również jako pasza regeneracyjna dla koni karmionych intensywnie lub po sytuacjach wysokiego stresu (zawody, transport, zmiana miejsca zamieszkania, choroby itp.)
Nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały zapewniają najlepszy połysk sierści, nienaruszoną skórę i stabilne kopyta. Josera Mash jest zatem również idealna do stosowania podczas zmiany sierści wiosną i jesienią. Ze względu na papkowatą konsystencję Josera MASHRAPID może być bez problemu spożywana przez konie z problemami z zębami i żuciem.
Skład:
płatki jęczmienne poddane obróbce hydrotermicznej (31%); otręby pszenne (26,6%); siemię lniane, prażone i walcowane (20%); miazga jabłkowa (11,5%); melasa (3%); kukurydza, ziemia (2,9%); chlorek sodu (1,5%); węglan wapnia (1%); olej roślinny, rafinowany (0,8%); śruta poekstrakcyjna z nasion słonecznika (0,5%); fosforan jednowapniowy (0,5%); tlenek magnezu (0,2%)
Składniki analityczne w 1 kg:
białko surowe (13,2 %); tłuszcz surowy (11,0 %); włókno surowe (9,3 %); popiół surowy (7,2 %); skrobia (25,4 %); cukier (5,2 %); wapń (0,7 %); fosfor (0,70 %); sód (0,80 %); magnez (0,40 %); energia metaboliczna (DE) (13,1 MJ); białko surowe metaboliczne (dXP) (9,4 %); lizyna (4,3 g)
Dodatki dietetyczne w 1 kg:
witamina A (3a672a) (8.000 I.E.); witamina D3 (3a671) (800 I.E.); witamina E / octan d-alfa tokoferylu (330 mg); witamina B1 (17 mg); witamina B2 (17 mg); witamina B6 (15 mg); witamina B12 (150 mcg); niacynoamid (100 mg); D-pantotenian wapnia (50 mg); kwas foliowy (14 mg); biotyna (1.000 mcg); chlorek choliny (250 mg); cynk (uwodniony glicynowy chelat cynku (postać stała) (3b607)) (108 mg); cynk (tlenek cynku (3b603)) (108 mg); mangan (tlenek manganu(II) (3b502)) (100 mg); miedź (glicynowy chelat miedzi(II), hydrat (w postaci stałej) (3b413)) (25 mg); miedź (pentahydrat siarczanu miedzi(II) (3b405)) (25 mg); jodyna (bezwodny jodan wapnia (3b202)) (1,00 mg); selen (selenin sodu (3b801)) (0,90 mg)
W zależności od wielkości konia podawać dodatkowo 1-2 kg Josera MASHRAPID 2-3 razy w tygodniu lub stosować w celu zastąpienia zwykłego posiłku.
Przygotowanie: np. wymieszać 1 kg Josera MASHRAPID (1 litr = 480 g) z 2 litrami ciepłej wody (50°C). Pozostawić do namoczenia na 15-20 minut i podawać w umiarkowanej temperaturze. W razie potrzeby można go również zmieszać z zimną wodą, co wydłuży czas pęcznienia o około 5 minut.
Sposób użycia: Ze względu na wyższą zawartość pierwiastków śladowych w porównaniu z paszami pełnoporcjowymi, ta mieszanka paszowa uzupełniająca dla koni może być podawana tylko do 50% dziennej dawki pokarmowej.
Namoczyć przed podaniem. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Data przydatności do spożycia: / numer partii: patrz strona opakowania.